Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Κατασκηνωτική ατμόσφαιρα στην Συνέλευση Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ)!

Ανέμελες κατασκηνωτικές στιγμές των παιδικών μας χρόνων μάς θύμισαν οι εργασίες της 13ης Συνελεύσεως του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης. Κατασκήνωση θυμίζει το ΚΕΚ στην καλύτερη, βεβαίως, περίπτωση. Κι αυτό γιατί η όλη παράσταση μάλλον με αποκριάτικη εκδήλωση μοιάζει περισσότερο!

Ευχάριστη ατμόσφαιρα, τραγουδάκια, προσευχούλες, μουσικές, αναμνηστικά, tishert μπλουζάκια, happenings, τελετουργικό, διακόσμηση, κοσμοπολίτικο κλίμα και άλλα πολλά, που εγκυώνται την διαφύλαξη του χριστιανικού χαρακτήρα της Ευρώπης για το οποίο αγωνίζεται το ΚΕΚ.
Ας κοιμάται ήσυχη, λοιπόν, η Ευρώπη! Δεν θα απωλέσει ποτέ τον χριστιανικό της χαρακτήρα!
Έναν τέτοιας ποιότητος χριστιανικό χαρακτήρα τον έχει απόλυτη ανάγκη η σύγχρονη Ευρώπη.
Τον χρειάζεται ως προμετωπίδα του ηθικισμού της και ως αντίδοτο του αμοραλισμού της.
Ας κοιμούνται ήσυχοι οι ηγέτες των πάσης φύσεως προτεσταντικών ομολογιών, οι επισκοπίνες τους και οι παστόρισσές τους θα μπορούν να συνεχίσουν τον κατακερματισμό και την αλλοτρίωσή τους.
Ας κοιμούνται ήσυχοι και οι ορθόδοξοι οικουμενιστές! Η ορθοδοξία τους δεν θα χάσει την μαρτυρία της στον σύγχρονο κόσμο!!!
Αναρωτιώμαστε μόνο πού και πώς θα ξαναβρεί τον χαμένο Χριστό της....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails