Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΚΑ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Α.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τουρκικά πανηγύρια για την λειτουργία από φέτος του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική, (βλέπε…Θεολογική), Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρείται σα ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην υπό εξέλιξη ισλαμοποίηση της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικά σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, Yeni Şafak, Akşam, κα. καθώς και πολλών τουρκικών ισλαμικών ιστοσελίδων, όπως alemihaber, safahna, κ.α. ανήγγειλαν το ευχάριστο αυτό γεγονός με διθυραμβικό τρόπο που δείχνει την μεγάλη τουρκική ικανοποίηση για το μεγάλο αυτό βήμα προς την διάδοση του Ισλάμ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο αγώνας τεσσάρων περίπου ετών ήρθε επιτέλους στο αίσιο τέλος με την μεγάλη επιτυχία της καθιέρωσης του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την εισαγωγή 30 ή 50 σπουδαστών για το πρώτο έτος.
Μάλιστα, όπως τονίζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο αγώνας αυτός έγινε ενάντια στην άρνηση της οπισθοδρομικής ελληνικής εκκλησίας, (ενώ το Ισλάμ είναι… τόσο προοδευτικό!!!), και κατά διαφόρων… «εθνικιστικών» κύκλων που αντιδρούσαν στην ίδρυση του τμήματος!  Μάλιστα!
Αλλά, παρά όλες αυτές τις αντιδράσεις, το τμήμα τελικά θα λειτουργήσει προς πείσμα όλων αυτών και φέτος για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ένα κανονικό Medrese, δηλαδή μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο, 94 περίπου χρόνια μετά την αποχώρηση των Τούρκων μουσουλμάνων από την πόλη.
Εμπρός λοιπόν, κάντε Μεντρεσέδες, υψώστε Μιναρέδες και στην Άγκυρα το πανηγύρι θα συνεχίζεται.
Και εις ανωτέρα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails