Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Υπόγεια ρεύματα Αθηνών-Φαναρίου και στην... κορυφή ο Πάπας!





Η ΔΙΣ ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά τήν επικείμενη (εντός δεκαημέρου) επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στην Λέσβο), με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει σχετικά με την προετοιμασία της επισκέψεως και τις μυστικές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν «ότι στις 21 Μαρτίου είχε έρθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξεταστούν και να αποφασιστούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου του Αργεντινού Ποντίφικα».
Στο σημερινό Ανακοινωθέν της ΔΙΣ γίνεται αναφορά και στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Λέσβο κατά την εκεί επίσκεψη του Πάπα, κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε στον κ. Βαρθολομαίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Συνοδικό Ανακοινωθέν:
«Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου». 
Πώς θα πρέπει να ερμηνευθεί η φράση «ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται»;
Σχετίζεται η όλη υπόθεση με την «υπονόμευση» της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως έχει καταγγείλει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος; Σχετίζεται και με την επίμονη επιδίωξη του Φαναρίου για την προσάρτηση των Νέων Χωρών, στις οποίες ανήκει εν προκειμένω και η Λέσβος;
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ανάλογο Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παπική επίσκεψη στην Λέσβο επιχειρείται να αποδοθεί η όλη πρωτοβουλία στον κ. Βαρθολομαίο, ενώ το Ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος την αποδίδει στον κ. Ιερώνυμο.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά οι όποιες ενδο-ορθόδοξες διαφορές να αναδεικνύουν νικητή τον Πάπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails