Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ούτε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος υπέγραψε το κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον"



O Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Άτλας" του Μαυροβουνίου για τη Σύνοδος της Κρήτης.
Αναφερόμενος στο κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" είπε ότι το έγγραφο αυτό προκάλεσε έντονες διαμάχες στη Σύνοδο και ότι ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένο γεγονός που είχε επισημάνει η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Εκκλησίας και κατά τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις. 
Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Darko Sukovich είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να σας πω ότι ήμουν ένας από εκείνους που δεν υπέγραψαν το έκτο κείμενο" δηλαδή το κείμενο για τις "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον".
Πηγές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι το ίδιο κείμενο δεν υπέγραψε ούτε ο Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος και άλλες πηγές στη Σερβία αναφέρουν ότι το κείμενο δεν υπεγράφη από λίγους Σέρβους επισκόπους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

* -Υπογράψτε την Ομολογία Πίστεως Εδώ - Διαβάστε τα πορίσματα της Ημερίδας « ‘’Πρωτεῖο’’, Συνοδικότης καί Ἑνότης τῆς Ἐκκλησίας» - Δείτε το χαιρετισμό του Αρχ. Αναστασίου Μετεωτίτου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails